Losijoni za vihanje trepalnic in laminacijo obrvi na bazi CISTEAMINA

Losijoni za vihanje trepalnic in laminacijo obrvi na bazi CISTEAMINA

Cisteamin ali amonijev tioglikolat. V čem je razlika?

Kot lash artist razumeš pomen uporabe varnih in učinkovitih produktov pri svoji storitvi. Na področju vihanja trepalnic in laminaciji obrvi, večina klasičnih losijonov vsebuje amonijev tioglikolat in njegove alternative, alkalne soli katere lahko dehidrirajo in poškodujejo trepalnice in obrvi. Kakorkoli, tukaj je revolucionalna alternativa - losijoni na bazi cisteamina.

 

cysteamine vs ammonium thioglycolate

 Amonijev tioglikolat je narejen iz tioglikolne kisline in amoniaka – kemikalije, ki se uporablja za čiščenje stranišč, avtomobilskih platišč itd. Tioglikolna kislina in amoniak sta tako močni kemikaliji, da morata imeti na sebi naslednje opozorilne simbole:

STRUPENO/SMRTNO NEVARNO. To pomeni, da lahko umrete, če ga pogoltnete.

POISONOUS/DEADLY

JEDKO. Ta kemikalija se ne sme dotakniti kože, ker lahko pride do opeklin ali razjed tkiva. 

CAUSTIC

Cisteamin je izdelan iz cisteaminijevega klorida in čeprav je sintetično izdelan, je njegova kemična sestava enaka cisteaminu, ki ga naravno najdemo v človeških telesih.

Kemična formula sintetičnega cisteamina.

cysteamine

Cisteamin, biosintetiziran pri ljudeh.

cysteamine

 

V tej objavi bomo raziskali zakaj uporaba losijonov na bazi cisteamina odpravlja skrbi pred prekomerno obdelavo (over-processing) naravnih trepalnic ali obrvi vaših strank.

RAZUMEVANJE RAZLIKE

Preden se poglobimo v prednosti uporabe losijonov na bazi cisteamina je ključno, da pojasnimo razliko med različnimi vrstami produktov na trgu.  Medtem ko za nekatere produkte trdijo, da vsebujejo cisteamin je klučno omeniti, da losijoni, ki so na bazi cisteamina NE VSEBUJEJO nobenih agresivnih kemikalij, kot je amonij in etanolamin. 

Mnoga podjetja sedaj poskušajo slediti novemu trendu s cisteaminom, vendar želijo hkrati znižati stroške razvoja svojih produktov. Ustvarjanje ustreznih losijov na bazi cisteamina (kar pomeni, da ne vsebuje tako TGA  kot etanolamina) pomeni popolno preoblikovanje obstoječih produktov ali začetek iz nič z novo formulo. To zahteva veliko časa in denarja. Torej, ta podjetja namesto tega preprosto nadomeščajo eno od agresivnih sestavin (običajno TGA) s cisteaminom, medtem ko preostanek formule (vključno z etanolaminom) ohranjajo skoraj enako kot prej.

Zamenjava TGA s cisteaminom naredi izdelke manj agresivne, vendar ali to pomeni, da je izdelek sedaj na osnovi cisteamina in ima vse prednosti cisteamina? Seveda ne, zato ker ima etanolamin še vedno enake lastnosti.

 

Izdelke, kot je ta, bi bilo potrebno oglaševati kot "z dodanim cisteaminom", "nadgrajeno različico" ali "nežnejšo" različico njihove stare formule. Absolutno jih ne bi smeli oglaševati, da so na osnovi cisteamina. To namerno zmede kupce, da mislijo, da etanolamin ni več odgovoren za mehčanje disulfidne vezi v dlačici, kar absolutno ni res.

Postopek mehčanja disulfidnih vezi s TGA in etanolaminom ni stabilen. Dlje ko z njimi obdelujete trepalnice, hitreje začnejo delovati na disulfidnih vezeh. Zato obstaja velika nevarnost prekomerne obdelave trepalnic z njimi.

Sistem, ki ga je razvila Ruthie Belle s pomočjo njenih kemikov v Nemčiji, na osnovi cisetamina, kateri je začel ta nov trend popolnoma preprečuje prekomerno obdelavo trepalnic, ker je kemični proces mehčanja disulfidnih vezi nežen, nadzorovan in stabilen.

 

CISTEAMIN IN NJEGOVA MOČ PRI NEGI IN KREPITVI TREPALNIC

Cysteamine Lash & Brow Lifting Lotion

 

Tej losjoni ne samo razvajajo trepalnice ali obrvi, temveč tudi obnovijo strukturo poškodovanih in prekomerno obdelanih. Z uporabo losijonov, ki so na bazi cisteamina ter s pravilno uporabo, se lahko samozavestno izognete prekomerni obdelavi trepalnic vaših strank in učinkovito rešite trepalnice ali obrvi, ki so jih poškodovali agresivni losjoni za vihanje.

PREDNOSTI LOSIJONOV NA BAZI CISETAMINA

  • Nega in obnova : Losijoni za vihanje trepalnic na bazi cistEamina imajo edinstvene lastnosti, ki pomagajo nahraniti in oživiti trepalnice. Prizadevajo si obnoviti zdravje in moč naravnih trepalnic, spodbujajo mehak, košat in zdrav videz le teh.
  • Nežna formulacija: Za razliko od TGA, etanolamina in drugih agresivnih kemikalij v klasičnih losijonih za vihanje, so losijoni na bazi cistEamina oblikovani tako, da so nežni do trepalnic in obrvi. To zmanjšuje tveganje poškodb, prekomerne obdelave in dehidracije, kar vašim strankam zagotavlja varnejšo in udobnejšo izkušnjo.
  • Vsestranskost in kompatibilnost : Losijoni na bazi cistEamina ustrezajo različnim vrstam,rasti in stanju trepalnic. Ne glede na to, ali ima vaša stranka naravno dolge trepalnice ali obrvi, ki so jih poškodovali prejšnji tretmaji, lahko s temi losijoni poškodbe rešite, ne da bi pri tem ogrozile njihovo zdravje.
  • Brezskrbnost: Z uporabo losijonov na bazi cisteamina ste lahko mirni, saj veste, da svojim strankam ponujate vrhunski in hranljiv tretma. Vaš fokus se lahko preusmeri od skrbi za morebitno škodo do zagotavljanja vrhunske izkušnje vihanja trepalnic in laminacijo obrvi.

cysteamine lash lift

VARNOST UPORABE LOSIJONOV NA BAZI CISTEAMINA

Kot lash artistka, veste  da se vaše stranke zanašajo na vaše strokovno znanje, da bodo iz salona odšle z lepimi in zdravimi trepalnicami ali obrvmi. Z uporabo losijonov za vihanje trepalnic ali laminacijo obrvi na osnovi cisteamina, pri tretmajih za vihanje trepalnic in laminaciji obrvi lahko pozabite na skrbi zaradi prekomerne obdelave in namesto tega zagotovite, da bodo trepalnice in obrvi vaših strank nahranjene, obnovljene, zdrave in sijoče. 

 

Avtor: Ruthie Belle

Prevod: Anja Pirnat

Nazaj na spletni dnevnik