SERUMI ZA RAST TREPALNIC

SERUMI ZA RAST TREPALNIC

Serumi za rast trepalnic


Delovni mehanizem serumov za trepalnice je umetno podaljševanje ciklov rasti trepalnic in tako trepalnice rastejo dlje, kot bi naravno. Ko prenehate uporabljati serum, se trepalnice vrnejo v normalen cikel rasti - zato je običajno, da po prenehanju seruma najprej izgubite veliko trepalnic.

 

Serume za rast trepalnic so izumili, ko so ljudje opazili, da zdravilo za glavkom (povišan očesni pritisk) povzroči, da trepalnice zrastejo daljše. Bimatoprost je eno od teh zdravil, zato so ljudje, ki so želeli daljše trepalnice, sprva uporabljali bimatoprost kot serum za trepalnice. Vendar pa kmalu po odkritju nevarnosti te prakse - ne samo, da so trepalnice zrasle daljše, ampak :

-Se je premenil pritisk v sicer zdravih očeh
-Se je spremenila barva šarenice
-So se povečale  žile v predelu oči (na vekah)
-Zaradi tega je koža okoli oči bila videti temnejša

Zaradi vseh teh negativnih trajnih neželenih učinkov, je bilo prepovedano tržiti prostaglandin / bimatoprost kot serum za trepalnice, znanstveniki pa so začeli iskati alternativno rešitev. Težava je v tem, da je prostaglandin / bimatoprost zelo učinkovit pri hitri rasti trepalnic, zato so nekateri znanstveniki začeli iskati varne alternative, drugi pa so začeli iskati načine, kako nadomestiti prvotno sestavino ( brez da bi preprečili nevarne stranske učinke), da bi lahko izumili le novo komponento, ki ima še vedno te neželene učinke - vendar jim je mogoče dati novo ime, da bi se izognili omejitvam za prostaglandin / bimatoprost.

Nekatera podjetja ŠE VEDNO uporabljajo bimatoprost ali njegove derivate, ki imajo enake negativne stranske učinke, ker dajejo hitre rezultate - trepalnice v hitrem času zrastejo daljše. Zato sem se odločila za obrazložitev, ki vam bo omogočila, da se premišljeno odločite pri nakupu seruma in tako ne podležete marketinškim trikom.

Najboljša razlaga je, da so derivati bimatoprosta bistvene sestavine, ki imajo zelo podobne lastnosti kot prvotna komponenta. Kljub temu, ker je bimatoprost na slabem glasu, so kemiki spremenili njegovo sestavo ravno toliko, da bi lahko sestavini dali novo ime, vendar ne dovolj, da bi se izognili njenim neželenim stranskim učinkom.

Najbolj priljubljeni derivati prostaglandina, ki se uporabljajo v serumih za trepalnice, so:

-Dekloro dihidroksi difluoro etilkloprostenolamid
-Etil tafluprostamid
-Latanoprost
-Travoprost
-Tafluprost
-Noralfaprostal
-Metilamido-dihidro-Noralfaprostal
-Izopropilkloprostenat

Na seznamu sestavin jih lahko prepoznate, saj imajo "prost" kot del imena aktivne sestavine. Prav tako lahko hitro prepoznate učinek na trepalnicah, saj v hitrem času zrastejo zelo dolge, vendar izgledajo čudaško - "pajkasto".

Sedaj so znanstveniki izumili tudi alternativne sestavine, ki nimajo stranskih učinkov prostaglandina. Običajno traja približno 2-3 tedne dlje, da trepalnice zrastejo daljše, vendar nimajo neželenih stranskih učinkov prostaglandina, niti trepalnice ne izgledajo tako čudaško "pajkaste", zavite. 

Najbolj priljubljene alternative prostaglandinu, ki se uporabljajo v serumih za trepalnice:

-Myristoyl pentapeptid-17 (to uporabljamo v našem serumu za trepalnice)
-Myristoil heksapeptid-16

Vsi serumi, ki vsebujejo katero koli od teh dveh sestavin, povzročajo rast trepalnic. Razlika je v tem, koliko aktivnih sestavin je bilo vključenih – to določa učinkovitost seruma za daljše trepalnice. Nekateri proizvajalci dodajajo tudi sestavine, ki pomagajo nahraniti trepalnice, tako da ne zrastejo samo daljše, ampak tudi močnejše. 

Kako uporabljati serume za rast trepalnic?

Dovolj je, da serume uporabljate enkrat na dan, ker je aktivna sestavina tako močna, da je to dovolj, da trepalnice rastejo. Nanesite ga zvečer pred spanjem (po odstranitvi ličil), saj se vaše telo čez noč najbolj obnavlja. Če ga boste nanesle dvakrat, trepalnice ne bodo rasle nič hitreje. Le prej boste porabile produkt. Dokler je produkt poln, vam ni potrebno dvakrat namakati – na aplikatorju je dovolj izdelka za obe očesi. Dvojno namočite za nanos na drugo oko samo, ko je izdelek proti koncu oz. ga je v emalaži še malo. 

 

Zakaj ponuditi/prodati serum za trepalnice svojim strankam?

Strankam, ki imajo zavihane trepalnice ponudite serum za rast trepalnice, saj bo to izboljšalo videz njihovih trepalnic in prispevalo k vašemu končnemu rezultatu tretmaja!

Ne priporočam prodaje serumov vašim strankam za podaljševanje trepalnic, saj bodo njihove trepalnice rasle hitreje - to pomeni veliko narastkov, samih trepalnic pa ne bodo okrepili.

Edina izjema so stranke s super kratkimi trepalnicami, ki ne morejo držati določene dolžine podaljškov, ki si jih želijo.

Nazaj na spletni dnevnik