Silikonske blazinice za vihanje trepalnic

Silikonske blazinice za vihanje trepalnic

Izbira prave oblike in velikosti silikonskih blazinic za vsako stranko je zelo pomemben del tretmaja vihanja trepalnic. To je ena tistih stvari, ki loči profesionalno stilistko od ostalih stilistk, ki uporabljajo eno ali dve različne silikonske blazinice za vse. Podobno je, kot če bi uporabili isto krivuljo,dolžino podaljšanih trepalnic na vseh, namesto da bi prilagodili obliko vsaki stranki posebej.

Če želite doseči odlične rezultate, morate vedno imeti na voljo različne blazinice in vedeti, kako jih pravilno izbrati.

Na trgu je veliko različnih silikonskih blazinic, kar vas lahko zmede, katere bi morali preizkusiti in uporabljati pri svojem delu.

Kakšna je razlika med silikonskimi blazinicami?
Preden preidem na podrobnosti, želim povdariti eno stvar: blazinice, ki so videti podobne na različnih spletnih mestih, so dejansko izdelane iz različnih vrst silikona in so zelo različnih kakovosti. Zato vedno priporočam testiranje drugih znamk, dokler ne najdete silikonskih blazinic, ki so vam všeč in ste z njimi zadovoljni.
Nova generacija silikonskih blazinic je brez lepila. Zaradi super mehkega silikona, iz katerega so izdelane, jih lahko nalepite na veko brez lepila! Tesno objamejo veko in se med tretmajem ne premaknejo z mesta.
Zaradi tega je njihova uporaba in postopek čiščenja ob koncu tretmaja veliko hitrejši, kar skrajša čas celotnega tretmaja. Prav tako so veliko bolj udobne za stranko in so še posebej priporočljive za stranke z občutljivimi očmi.
Različne vrste blazinic so različno označene glede na velikost, vendar je najbolj priljubljen sistem označevanja sestavljen iz črk in številk. Tukaj je primer naših najbolj priljubljenih silikonskih blazinic od najmanjše velikosti, ki ustvari najmočnejši dvig, do največjega, ki daje najbolj naraven dvig:
S, S1, M, M1, L, L1, XL, XL1
Sčasoma vse lash stilistke razvijejo svoje preference glede velikosti silikonskih blazinic. Vseeno pa priporočam izbiro velikosti blazinice glede na dolžino naravnih trepalnic stranke. Trepalnice vaše stranke naj segajo do zgornjega roba štrlečega dela silikona, takole:
lash lift silicone shields
Za bolj dramatičen dvig lahko uporabite manjše velikosti. Vendar mora biti vrh vsaj 30 % naravne trepalnice, da se izognete nenaravnemu upogibu, ki lahko povzroči tudi nelagodje pri stranki. Trepalnice lahko segajo čez rob blazinice, vendar v tem primeru ne pozabite, da na konicah trepalnic ne smete uporabljati losjonov za vihanje, da se izognete izgledu "nalomljenih konic".
Različne oblike blazinic
Silikonske blazinice so na voljo v treh osnovih različnih oblikah, ki so vidne, ko silikon prerežete na pol. Na levi je oblika silikona s priporočenim nanosom lifting losijona, na desni pa oblika krivulje, ki jo naredijo:
lash lift silicone shields

 

Ploščate silikonske blazinice – ustvarijo dvig namesto krivulje (če podaljšujete trepalnice, potem se ta dvig primerja z M-krivuljo pri podaljških). Te so popolne za ravne in navzgor rastoče trepalnice ter globoko vdrte oči.
Kapljičaste silikonske blazinice - ustvarijo podobno obliko dviga, vendar močnejšo. Trepalnicam dajejo videz daljših v primerjavi z drugimi oblikami blazinic.
Okrogle silikonske blazinice - za privzdigovanje trepalnic v okroglo obliko. To obliko vedno uporabite za navzdol rastoče trepalnice, ker bo učinek dviga trajal veliko dlje:

 

lash lift silicone shields
Najbolje je, da imate vedno na voljo ploščate in okrogle silikonske blazinice v različnih velikostih, da lahko izberete najboljšo možnost, ki bo ustrezala vsaki stranki posebej. Naš komplet 8 parov silikonov vključuje štiri ploščate silikonske blazinice: S1, M1, L1 in XL1 + 4 okrogle silikonske blazinice: S, M, L in XL. Druga razlika med silikonskimi blazinicami je, ali so zožene na obeh koncih, kot so te silikonske blazinice:
lash lift silicone shield
Ali pa se na eni strani bolj zožijo kot na drugi, tako da imate različne silikonske blazinice za desno in levo oko. Kot te:
anatomical lash lift silicone shields
Prednost zoženja ene strani bolj kot druge je da dvigne trepalnice v zunanjem kočku nekoliko bolj, kot v notranjem kotičku. Posledica tega je bolj enakomeren celoten dvig. 
PRO NASVET: Silikonske blazinice lahko obrnete (uporabite levo blazinico za oči na desnem in obratno, tako da je zožena stran v zunanjem kotu), da dosežete popoln dvig, tudi trepalnic ki rastejo bolj navzdol v zunanjem kotu.
Kako izbrati prave silikonske blazinice za dvig trepalnic?
 
Med posvetovanjem poglejte stranko iz njenega profila in jo prosite, naj gleda naravnost naprej. Nato določite smer rasti trepalnic in izberite med kapljičastimi, ploščatimi in okroglimi silikonskimi blazinicami. Stranko vprašajte ali ima raje bolj naravno okroglo/zavihano obliko ali močnejši dvig. Najbolje je imeti nekaj slik zavihanih trepalnic, ki ste jih že naredili, saj stranke pogosto potrebujejo pomoč pri razumevanju razlike med različnimi oblikami vihanja trepalnic. Ko se odločite za obliko blazinice, ki jo boste uporabili, je čas, da začnete  s tretmajem. Odločite se za velikost silikonskih blazinic, ko vaša stranka že leži in jih tako lahko pomerite. Trepalnice vaše stranke naj segajo do zgornjega roba štrlečega dela silikonske bazinice, takole:

lash lift silicone shields

 

Ne priporočamo uporabe anatomskih silikonskih blazinic na trepalnicah, krajših od 6 mm, saj ne bo vidnega dviga. Za super kratke trepalnice priporočamo uporabo velikosti blazinic S1 iz tega kompleta:
Lash lift silicone shields
Avtor: Ruthie Belle
Prevod: Anja Pirnat

 

 

 

Nazaj na spletni dnevnik